
No Man is an Island H19
Film, Trinn: VG1-VG3
I novellefilmen «No man is an island» møter vi tre ungdommer; Carlos, Amir, og Erffan som i løpet av en dag ved elvebredden lar oss være med inn i deres verden. Gjennom dere samtaler, og deres indre monolog som utforsker identitet, tilhørighet, opphav, fordommer og rasisme blir vi kjent med deres syn på hverandre og samfunnet de er en del av.
Filmen har en naturalistisk og dokumentarisk tilnærming til iscenesettelsen – med musikalske og poetisk reflekterende passasjer. Filmen inneholder refleksjoner og betraktninger rundt karakterens opphav; identitet, tilhørighet, det å være flerkulturell, og melaninrik i dagens samfunn. Filmen er fremdeles brennende aktuell da den setter fingeren på enkelte utfordringer vi har i vårt samfunn knyttet til blant annet tilhørighet, aksept, rasisme og fordommer - samtidig som den er klok, men også til tider humoristisk med måten den leker med publikums fordommer og stereotypiske antagelser. Den har flerfoldige poetiske og essayistiske lag som egner seg til videre studier og diskusjon etter at elevene har sett filmen.Filmen tar opp store temaer med høy relevans for unge mennesker: Tilhørighet, identitet, fordommer, rasisme, flerkultur, individualitet, gruppetilhørighet, vennskap, kulturmøter/-konflikter, politikk, samfunnskritikk, historie, filosofi, etikk, og psykologi.
«No man is an island» har vunnet priser på alle landets festivaler inkludert Amanda for beste kortfilm, den er også blitt vist på NRK, vunnet Vimeo Staff Pick, plukket til Franskmennenes Cesar-turne for verdens beste kortfilmer og blitt vist på en rekke utenlandske festivaler.