Tilbake
Det Andre Teatret
Det Andre Teatret

Det Andre Teateret kommer! V20

Det Andre Teatret kommer!

Drømmer du om å se en action-film som handler om deg og Tae Kwon Doe-treninga di?
Drømmer du om en romantisk komedie der en gutt blir smittet av et virus i naturfagstimen og dør, men elsker kjæresten sin gjennom tid og rom?
Eller vil du se et Ibsen-stykke basert på matteboka di? Eller en musikal om hvorfor du ikke liker gym?

Check-check-check og check.

I «Det Andre Teatret kommer!» lager skuespillerne teater ut ifra dine forslag og ønsker. Alt kan bli teater!

Lærerveiledning

Det Andre Teatret kommer!

Det Andre Teatret kommer! er en interaktiv og engasjerende forestilling der Det Andre Teatret kommer på besøk på skolen for å lage teater av det ungdommene selv er opptatt av og bryr seg om. Forestillingen er støttet av og utviklet i samarbeid med Telemark Fylkeskommune.
Fra publikum kommer inn er skolerommet i endring. Skuespillerne henger opp scenografi og gjør klar kostymer. Elevene blir tatt vennlig i mot, kanskje bedt om å komme med forslag til replikker som skal brukes seinere – eller at de må velge hvilke kostymer som skal brukes i stykket. Etter en kjapp introduksjon av forestillingen, åpner man opp for at elevene skal få bestemme hva som skal skje. Det er åpent, og hva som helst blir tatt imot og videreutviklet. Så følger en 45 minutter lang forestilling der både elever og lærere blir involvert på scenen og i salen. Vi kan være innom Ibsen-scener, dukketeater, musikaler, tøysete sketsjer, improviserte sanger. Alt handler om elevene, deres hverdag – både på skole og hjemme.

Målsetning

Forestillingen skal være et lav-terskel tilbud for å oppleve kunst/kultur. Gjennom transparente virkemiddel håper vi på å gi dem en opplevelse som kan gi dem et nytt positivt nullpunkt for andre kulturerfaringer. Det Andre Teatret som institusjon lever etter prinsippet om at dersom publikum kjeder seg, så er det vår feil. Det betyr ikke at alt skal være morsomt, men det betyr at som engasjerte teatermakere må vi være lydhøre vårt publikum og ta inn hva som fenger og ikke. Vårt mål er å lage teater som spriker i uttrykk, stemninger og form.

Vi er også opptatt av at vi gjennom våre forestillinger, og denne spesielt, lar menneskene bak karakterene være tilstede med alt sitt engasjement, sin feilbarlighet og sårbarhet. Vi tror at publikum og kanskje ungdommer i særdeleshet har godt å av se feil og mangler iscenesatt. Det gjør det kanskje enklere å lage sine egne kulturbidrag, og det gjør det kanskje enklere å være menneske.Vi ønsker å gi både elever og lærere en annerledes teateropplevelse. Dette er ikke en forestilling der man kan lene seg tilbake og sitte på mobilen i 45 minutt. De som ikke ønsker en plass i rampelyset skal slippe å bli konfrontert med det, men utøverne vil kjempe for at ingen i salen får melde seg ut. Dette betyr at lærere må forventes å bli dratt opp på scenen og at elever må bli skuespillere. I improvisasjonsrommet er vi alle like, der må man si ja og bygge på de andres tilbud. Det spiller ingen rolle om du er lærer eller elev, du kommer nok til å snuble uansett.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Idé/opplegg: Det Andre Teateret

Om kunstner / utøver / gruppe

«Det Andre Teatret kommer!» er en interaktiv og engasjerende forestilling der Det Andre Teatret kommer på besøk på skolen for å lage teater av det ungdommene selv er opptatt av og bryr seg om.

Vi ønsker å gi både elever og lærere en annerledes teateropplevelse. Forestillingen skal være et lavterskel tilbud for å oppleve kunst/kultur. Gjennom transparente virkemiddel håper vi på å gi dem en opplevelse som kan gi dem et nytt positivt nullpunkt for andre kulturerfaringer.

Publikumskommentarer