Tilbake
Erlend E. Mo
Erlend E. Mo
Erlend E. Mo

Dans for livet / Erlend Mo V19

”Dans for livet” er en musikalsk og visuell film om en sjarmerende jente som satser ambisiøst innenfor et uvanlig felt, ikke minst uvanlig for jenter: Halling solodans.

Vilde bor midt i en skog i Gransherad (Telemark) sammen med bror, far og mor,  en dølahest, et esel og  6 geiter.

Hun er, uavhengig av kjønn, allerede en av Norges beste i halling fridans i sin aldersgruppe. Hennes største mål til nå har vært Landskappleiken på Geilo 2014. Men prestasjoner er ikke det viktigste for Vilde; hennes største ønske og mål er at hennes kreftsyke bestefar skal overleve kreften lengst mulig. Hun tenker at hvis hun kan vise ham hvor glad hun er i ham, og i livet selv - hennes egen kraft i naturen og dansen - så vil bestefar overleve sykdommen lenger enn legene tror. Filmen tar fatt i vanskelige tema som sykdom og død i nærmaste familie og sorg som kan ramme selv om man er barn eller ungdom. Regissøren som også er formidler på turnèen vil i sin samtale med elevene åpne opp for disse temaer både før og etter filmen. Det er viktig at alle elever informeres på forhånd om filmens alvorlige innhold  og om den åpne samtalen regissøren har med elevene. Hvis noen elever har nylige opplevelser med død i nærmeste familie anbefaller regissøren at de deltar og evt. deler sine opplevelser. Slik blir vi mindre alene med det vanskelige i livet, som vi uansett ikke kan unngå eller gå utenom.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Produsent: Erlend Eirik Mo, i samarbeid med DKS Telemark.
  • Idé/opplegg: Erlend Eirik Mo

Om kunstner / utøver / gruppe

Erlend E. Mo (f. 1967) har studert litteratur og skandinaviske språk ved Universitetet i Oslo og Film og TV ved Høgskulen i Volda. Han har produsert og regissert flere produksjoner for hovedsakelig norske rikskringkasting (NRK), den danske nasjonale rikskringkasting (DR), TV2 Danmark og Den Danske Filminstitut.

Mo har mottatt en rekke priser for sitt arbeid: Terje Vigen prisen,Kortfilmfestivalen i Grimstad for den fiktive dokumentar Forbudt kærlighed,1998 som han skrev og regisserte; og Beste dokumentar i Odense Film Festival i Danmark for Velkommen til Danmark, 2003. Kan du dør i himmelen? Filmen Kan man dø i Himlen, 2005 ble tildelt ungdomsjuryens Beste Danske Film på Odense Film Festival og Beste barnedokumentar i Pärnu, Estland. Filmene Inden for mine øjne, 2006 og Jeg hader ADHD – Børn I en diagnosetid, 2014 har også mottatt en rekke priser.

Publikumskommentarer