Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Fuglane V19
Produksjonsliste
Program

Fuglane V19

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

FUGLANE
Av Tarjei Vesaas 

Fortellingen om Mattis har betatt stadig nye generasjoner siden boka først kom. Han er så lett å bli glad i. Vi drar kjensel på ham, både hos andre og i oss selv. Og likevel er det nettopp dette at han er så annerledes, så helt seg selv, som gjør at han berører oss så sterkt – uansett hvor vi selv befinner oss i livet. Den som har møtt Mattis glemmer ham ikke. Og nå skal Riksteatret sørge for at en ny generasjon får møte ham, der hvor møtene mennesker imellom er som sterkest – i teatret. 

Mattis og storesøsteren Hege bor alene og i svært enkle kår. Hun strikker for å skaffe til livets oppholdt, men når Mattis tar seg en jobb, går arbeidet gjerne i stå for ham. Han lever mest i sin egen verden. En dag oppdager han rugda som trekker over hustaket. Han kommer til å tenke på seg selv som en slik underlig fugl, og tolker dette som et tegn på at noe skal skje. Ikke lenge etter slår lynet ned i et av de høye trærne utenfor huset. Det ser han og som et varsel – de tretoppene har han kalt for Mattis-og-Hege. Og når tømmerhoggeren Jørgen dukker opp, og får husrom hos dem, og Hege og Jørgen etter hvert blir kjærester, føler Mattis at hele hans liv er blitt forandret. Hva skal han gjøre? 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Idé/opplegg:  Riksteatret. Lasse Kolsrud har regi. 

Om kunstner / utøver / gruppe

Riksteatret

Multimedia og vedlegg

Bilder

Fuglane_2019.jpg
Scenekunst
Trinn: VG3 - VG3
Turnéplan: Fuglane V19
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Eline L. Paulsen, eline@riksteatret.no
mob. 994 55707
Salgs- og markedsansvarlig
Programlengde
120
Arena / rom
Kulturhus
Litteratur
Det vil bli utviklet et pedagogisk materiell for ulike fagretninger i tråd med læreplan og kompetansemål, som kan benyttes før og etter forestilling. 
Merknad
Fuglane er dramatisert og filmatisert en rekke ganger, både i Norge og utlandet. Denne gangen presenterer vi Vesaas’ mesterverk i en helt ny versjon
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark