Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Kontaktperson:
Kunstnermøte i Spriten Kunsthall V19
Produksjonsliste
Program

Kunstnermøte i Spriten Kunsthall V19

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Dette er et tilbud til elever på 9. trinn i Skien hvor elevene drar på verkstedbesøk hos utvalgte kunstnere knyttet til Kunstnerbyen Skien.

Konseptet har fokus på mer egenaktivitet for elevene, og målet er at elevene skal få innblikk i hvordan kunstnere jobber.

Før avreise til Spriten Kunsthall deler skolen elevene i tre grupper, bestående av 7-12 elever hver. Gruppene besøker hvert sitt atelier. Inne på atelieret holder kunstner en presentasjon som fokuserer på arbeidsmetode, teknikker, fremgangsmåte og litt om egen bakgrunn.

I neste fase skal elevene selv prøve å jobbe med de ulike kunstneriske uttrykkene og teknikkene. Dette vil gi hver gruppe med elever mer tid til å fordype seg i de ulike uttrykkene. Følgelig vil elevene få ulike opplevelser ut av besøket og vi ønsker at dette skal bidra til å starte samtaler i elevgruppene. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • I samarbeid med: Skien kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

TUVA GONSHOLT

Tuva er utdannet i Danmark som glassformgiver. Inspirasjon – farge, mønster, fasong – hentes fra insekter og andre merkelige vesener, som så oversettes til et eget formspråk. Tuva arbeider hovedsakelig med objekter i glass med rene, klare farger, for å få frem temperament og understreke det lekne i uttrykket.

Objektene er ofte etterbehandlet med sliping og sandblåsing for å skape en spenning og fremheve formen – en form som er uttrykksfull, dynamisk og spenstig, men samtidig myk, elegant og feminin – liv fra innerst til ytterst.

ODD FREDRIK HEIBERG

Odd Fredrik er en prosjekt- og situasjonsorientert kunstner som jobber med svært ulike medier i de forskjellige kunstverkene sine. Kunstneren er opptatt av situasjonen kunstverket oppleves i, og benytter seg av det formspråk som passer til denne situasjonen.Medvirkende

  • Tuva Gonsholt (Kunstner, glassformgivning)
  • Odd Fredrik Heiberg (Kunstner, maleri)
  • Stine Gonsholt (Kunstner)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Tuva Gonsholt
OFH2.jpg
Visuell kunst
Trinn: 9 - 9
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Tom Erik Lønnerød, 90 60 95 71
Programlengde
90 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Spriten Kunsthall
Workshop
OBS! OBS !
Klassene må deles inn i tre tilnærmet like store grupper senest dagen før de skal til Spriten. Alle elevene skal være i nærkontakt med maling og må kle seg deretter (de bør ikke ha på seg sine fineste klær denne dagen).

I år blir all aktivitet innendørs for alle tre gruppene.
Merknad
Nonnetrappa og undergangen ved Damfoss er ÅPEN! Klasser som går fra Skien sentrum kan bruke denne og slipper dermed å gå rundt hele Klosterøya. Men det er anleggstrafikk i området, så vær forsiktige.
Klasser som kommer med buss (retning fra Porsgrunn)og slippes av på busstoppet på østsiden av Klostergata, kan låses inn via tårnet på Spriten.
Avtal dette med Tom Erik Lønnerød, på mobil 906 09 571, seinest dagen før.
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark
Medvirkende
  • Tuva Gonsholt (Kunstner, glassformgivning)
  • Odd Fredrik Heiberg (Kunstner, maleri)
  • Stine Gonsholt (Kunstner)