Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Hanna og Heinz V19
Produksjonsliste
Program

Hanna og Heinz V19

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Med utgangspunkt i historien om Hanna Mothes har teater Nie laget en forestilling om en ung norsk kvinne som giftet seg med en tysk soldat under andre verdenskrig. etter krigen ble hun, som tusenvis av andre norske kvinner i samme situasjon, sendt ut av landet med tvang, og fratatt sitt norske statsborgerskap.
     Hanna og Heinz er fylt av musikk, humor og livskraft – en fortelling om overlevelse, kjærlighet, tap av selvbilde og håp. styk- ket utforsker hvordan menneskets identitet påvirkes når man ikke kan besøke det geografiske området denne identiteten er knyttet til. Det handler om å kjempe for rettferdighet, og om hvor mye det er verdt å tåle for den ene store kjærligheten.
     Ingen land i europa straffet sine krigsbruder så hardt som norge. i Hanna og Heinz møter vi en kvinne som aldri ga opp fordi hun var født i norge, og derfor mente hun hadde rett til å komme hjem. Det tok nesten 60 år.

Denne forestillingen kan forankres i: Norsk VG1, 2 og 3. Samfunnsfag. Historie VG2 og3. Kommunikasjon og kultur. Valgfritt programfag i språk, samfunn og økonomi. Medier og kommunikasjon, yrkesfaglig utdanning. Se forslag til bruk i undervisning under For- og etterarbeid.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • I samarbeid med: Dks i VGS i Telemark og Teater NiE

Om kunstner / utøver / gruppe

The New International Theatre Encounter (NIE) er et kompani bestående av skuespillere, regissører, designere, musikere, teknikkere og andre teaterarbeidere fra forskjellige europeiske land og ulike kunstneriske tradisjoner. 
Deres forestillinger bygges utfra ønske om bl.a. å bruke de forskjellige språk aktivt for å få frem motsetninger, misforståelse, forvirringer som et element blant mange i forestillingene. NIE tar i bruk de fleste teatrale virkemidlene som musikk, lys, lyder, klovning, tragedie, dukker, sang - for å skape et levende teater.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Hanna&Heinz
Foto: NIE
Hanna og Heinz
Foto: Teater NIE

Video/Lyd

Scenekunst
Trinn: VG1 - VG3
Turnéplan: Hanna og Heinz V19
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Iva Moberg mob.412 31 310
Kontaktperson utøver
Iva Moberg mob.412 31 310iva.moberg@gmail.com
Programlengde
50
Maks publikumsantall
120
Arena / rom
Gymsal eller Blackbox på skolen
Bærehjelp
Ja
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark