Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Kontaktperson:
Dans for livet / Erlend Mo V19
Produksjonsliste
Program

Dans for livet / Erlend Mo V19

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

”Dans for livet” er en musikalsk og visuell film om et sjarmerende naturbarn som satser ambisiøst innenfor et uvanlig felt, ikke minst uvanlig for jenter: Halling solodans.

Vilde bor midt i en skog i Gransherad (Telemark) sammen med bror Even på 15 år, far Hans Andre, mor Kari Anne, en dølahest som heter Lunvinn, et esel ved navn Andreas Fernando og 6 geiter.

Hun er, uavhengig av kjønn, allerede en av Norges beste i halling fridans i sin aldersgruppe. Hennes største mål til nå har vært Landskappleiken på Geilo 2014. Men prestasjoner er ikke det viktigste for Vilde; hennes største ønske og mål er at hennes kreftsyke bestefar skal overleve kreften lengst mulig. Hun tenker at hvis hun kan vise ham hvor glad hun er i ham, og i livet selv - hennes egen kraft i naturen og dansen - så vil bestefar overleve sykdommen lenger enn legene tror. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Produsent: Erlend Eirik Mo, i samarbeid med DKS Telemark.
  • Idé/opplegg: Erlend Eirik Mo

Om kunstner / utøver / gruppe

Erlend E. Mo (f. 1967) har studert litteratur og skandinaviske språk ved Universitetet i Oslo og Film og TV ved Høgskulen i Volda. Han har produsert og regissert flere produksjoner for hovedsakelig norske rikskringkasting (NRK), den danske nasjonale rikskringkasting (DR), TV2 Danmark og Den Danske Filminstitut.

Mo har mottatt en rekke priser for sitt arbeid: Terje Vigen prisen,Kortfilmfestivalen i Grimstad for den fiktive dokumentar Forbudt kærlighed,1998 som han skrev og regisserte; og Beste dokumentar i Odense Film Festival i Danmark for Velkommen til Danmark, 2003. Kan du dør i himmelen? Filmen Kan man dø i Himlen, 2005 ble tildelt ungdomsjuryens Beste Danske Film på Odense Film Festival og Beste barnedokumentar i Pärnu, Estland. Filmene Inden for mine øjne, 2006 og Jeg hader ADHD – Børn I en diagnosetid, 2014 har også mottatt en rekke priser.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Vilde danser
Foto: Erlend E. Mo
Sigbjørn og Vilde danser
Foto: Erlend E. Mo
Erlend Eirik Mo
Foto: Erlend E. Mo
Film
Trinn: 5 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Billy Lätt, mobil: 90171251/ epost: billy.latt@t-fk.no
Kontaktperson utøver
Programlengde
75 minutter (kan utvides til 90 minutter dersom tid og interesse).
Arena / rom
Et rom som kan mørklegges slik at man ser filmen godt.
Bærehjelp
Nei
Merknad
Erlend skal vise filmen sin og kommer med denne på en Mac. Han har med seg alle mulig overganger slik at han kan koble til Smartboard, projektor, anlegg etc. Han trenger altså et sted å vise filmen og han trenger også en lydkilde han kan koble seg til.
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark
Produsent:
Erlend Eirik Mo, i samarbeid med DKS Telemark.
Medvirkende
  • Erlend E. Mo (Filmskaper)